Tęsiame kerobos gėrybių naudojimo pamokas!
„Margas kerobos pyragas“ – išeiga – 920 g (23 cm forma arba 2x15cm arba keksiukai):
- 300 g migdolo riešutų;
- 50 g kerobos miltelių;
- 20 g 100proc kakavos miltelių;
- 5 g ceilono cinamono;
- 5 L kiaušiniai;
- 200 g jogurto + 1 a.š. sodos;
- 160 g ištirpinto sviesto;
- 100 g eritritolio eko;
- Papuošimui: šokoladinis glaistas, uogos, pakepintos kokoso drožlės, pistacijos.
,,Margas kerobos pyragas” – gaminimo eiga:
- Migdolo riešutus nuplauti, pasausinti ir sudėti į plakiklį. Sumalti kuo smulkiau. 1min./9. Palikti inde.
- Atskirtus kiaušinių trynius, eritritolį, ištirpintą sviestą ir jogurtą su sodą, supilti prie riešutų. Perplakti iki košelės. 1min./8. Išpilti į maišymo dubenį.
- Išplakti kiaušinių baltymus iki standžių putų. 3min/3 su drugeliu.
- Baltymus įmaišyti į tešlą, atsargiai maišant nuo dugno ir verčiant. Padalinti tešlą į du dubenius. Atskirai sumaišyti kerobos ir kakavos miltelius. Juos įmaišyti į vieną tešlos dalį.
- Formą patepti sviestu, pabarstyti kokoso ar migdolo miltais ir dėti vienos ir kitos tešlos. Galima lengvai pamaišyti šaukštu, kad šviesus ir tamsus sluoksnis pasiskirstytų.
- Kepti apie 40min./165C su oro pūtimu, kol gražiai pakils vidurėlis. Ištraukus atvėsinti ir, jei yra noras, galima puošti. Deja, mano vienas keksas nesulaukė puošimo, buvo laaabai greit įvertintas ir suvalgytas.
Pyrago glaistas:
- 20 g kokoso aliejaus;
- 35 g kakavos sviesto;
- 1 a.š. stevijos su šokoladu;
- 30 g lazdyno riešutų kremo;
- 20 g kerobos miltelių;
- 15 g kakavos 100proc.;
- 1 a.š. Ceilono cinamono.
Glaisto gaminimo eiga:
Puodelyje ištirpinti kakavos sviestą ir kokoso aliejų. Į jį įmaišyti riešutų sviestą ir likusius ingredientus. Aplieti atvėsusį pyragą ir puošti savo nuožiūra. Uždėjus ant glaisto šaldytus juoduosius serbentus, šokoladas akimirksniu stingo.
Maistinė vertė:
100 g pyrago be glaisto | 437 kcal | 14 g baltymų | 37 g riebalų | 12 g angliavandenių |
Skanaus jums linki,
Rita Šilenskienė
Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.
Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes
Visi receptai nuostabūs…