Kretietiški minkšti ledai – tinka keto mitybai.
2 porcijoms kretietiškų ledų reikės:
- 150 g išmirkytų 12 val. graikinių riešutų;
- 400 ml skardinė ekologiško kokoso pieno (naudoti tik sustingusią dalį);
- 150 g uogų (naudojau šaldytas mėlynes ir žemuoges);
- 2 v.š. inulino arba 1 v.š. eritritolio;
- 1 a.š. kerobos sėklų miltelių (gumos).
Kretietiškų ledų pagardai:
- 2 v.š. eko kokoso drožlių;
- 2 v.š. kerobos sirupo.
Kretietiškų ledų gamybos eiga:
- Riešutus ir šaltas uogas sudėti į plakiklio indą ir sumalti kuo smulkiau. 20sek./5. Palikti inde.
- Sudėti likusius ingredientus ir dar kartą viską suplakti iki glotnios ledų masės. Jei uogos šviežios, reikės daugiau kerobos sėklų miltelių (gumos). 20sek./6
- Patiekiant ledus, juos galite puošti kokoso drožlėmis, skaldytomis kakavos pupelėmis, džiovintais mėlynių milteliais ir, žinoma, saldumo mėgėjams gomurį pakutens kerobos sirupas.
Maistinė vertė:
100 g 263 kcal | 5 g baltymų | 24 g riebalų | 9 g angliavandenių |
Skanaus Jums linki
Rita Šilenskienė
Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.
Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes