Kerobo sausainiai

Ar įmanoma paruošti sausainius per 7 min.? Taip, tikrai įmanoma, jei turi produktų ir moki susiplanuoti laiką. Tik bėda yra ta, kad neįmanoma sulaukti, kada gi sausainius galima bus ragauti! Kvepia visi namai, seilės tįsta, bet jie būtinai turi atvėsti, nes sutrupės rankose… Galime kepti ne tik kerobo sausainius, bet ir pyragą, kurį patarčiau ragauti tik kitą dieną. Beje, kepti tokius skanėstus yra labai patogu laukiant kovo 8-osios. Mums vyrai gėlių, o mes jiems –  nuostabaus pyrago ar sausainių su kavyte!

Pridedu mokslinių tyrimų išvadas, kuriuose teigiama, jog  kerobo miltų ir miltelių vartojimas teigiamai veikia vyrų reprodukcinę sistemą, visiems žmonėms padeda sumažinti blogojo cholesterolio kiekį, gali padėti kenčiantiems nuo cukrinio diabeto, rėmens ir celiakijos.

Mokslinį straipsnį galite rasti čia.

kerobo sausainiai

Kerobos sausainiai

Ingredientai A:

Ingredientai B:

kerobo sausainiai

Kerobos sausainių gaminimo eiga:

  1. Apie 200 g graikinių riešutų pamerkite iš vakaro, kitą dieną perskalaukite ir vėl pamerkite iki kepimo. Prieš kepant, riešutus gerai nusausinkite.
  2. Visus A ingredientus sudėkite į plakiklį. Šokoladą, prieš dedant į mikserio indą, palaužykite gabaliukais. Viską suplakite iki košelės (30sek./6). Gautą masę palikite inde.
  3. Supilkite kerobo miltus į plakiklį ir viską ir išmaišykite (20sek./7).
  4. Su nedideliu šaukštu semkite sausainių masę ir ant kepimo popieriaus formuokite nedidelius sausainius. Kepkite apie 17-20 min./170C su oro pūtimu, kol sausainiai gražiai iškils ir patamsės. Stebėkite, kad sausainiai nesudegtų! 
  5. Sausainius būtina atvėsinti, kad sustingtų šokoladas ir sviestas.

MAISTINĖ SAUSAINIŲ VERTĖ:

100g 448 kcal Baltymų 9 g Riebalų 38 g Angliavandenių 11g

Skanaus Jums linki

Ritos Šilenskienės portretas

Rita Šilenskienė

Subalansuotos mitybos ekspertė

Kviečiu prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinuosi 2-3 naujais ir sveikais receptais ir straipsniais apie įvairius mitybos ir geros savijautos aspektus!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *