Ingredientai (1 porcijai):
- 50 gramų konjako makaronų
- 2 kiaušiniai
- 100 gramų konservuoto tuno
- 15 žalių alyvuogių be kauliukų
- ½ agurko
Majonezui:
- 1 kiaušinio trynys
- Pirmo spaudimo alyvuogių aliejus (~5 šaukštai)
- Citrinos sultys
- Druska
Gaminimo eiga:
1. Du kiaušinius į puodą su vandeniu, kai pradės virti, sumažinkite ugnį ir palikite virti 12 minučių. Nusausinkite ir atidėkite, kol visiškai atvės.
2. Ruošiame majonezą. Į dubenį įmušame vieno kiaušinio trynį ir išplakame. Plakant trynį po truputį supilame alyvuogių aliejų. Paskaninkite žiupsneliu druskos ir šlakeliu citrinos sulčių.
3. Į dubenį sudėkite konservuotą tuną, pjaustytas alyvuoges, šaukštelį majonezo, susmulkintus konjako makaronus ir smulkiai pjaustytą agurką. Gerai išmaišykite ir atidėkite.
4. Kiaušinius nulupkite ir perpjaukite pusiau, išimkite trynį ir įmaišykite į įdarą. Pusę trynio pasilikite papuošimui.
5. Į lėkštę sudėkite kiaušinių baltymus ir gausiai užpildykite paruoštu įdaru. Papuoškite susmulkintu tryniu ir žiupsneliu raudonėlio.
Skanaus!

Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes