Kokosiniai sausainiai – tinka KETO ir veganams

KETO receptas – be cukraus ir gliuteno (7 vnt.)

  • 1 kiaušinis
  • 3 šaukštai stevijos (30 gramų)
  • 2 šaukštai kokoso aliejaus (20 gramų)
  • 20 gramų kokoso drožlių
  • 60 gramų migdolų miltų

Taip pat labai dera kartu su džiovintomis uogomis, riešutais ar saulėgražų/moliūgų sėklomis.

Veganiškas receptas be gliuteno (8 vnt)

  • Trintas bananas
  • 2 šaukštai cukraus, (20 gramų) – galima gaminti ir be cukraus, bet sausainių konsistencija būna labai minkšti. Cukrus suteikia šiek tiek traškumo sausainio kraštams
  • 2 šaukštai kokoso aliejaus (20 gramų)
  • 20 gramų kokoso drožlių
  • 90 gramų migdolų miltų
  • 50 gramų džiovintų spanguolių be pridėtinio cukraus (su obuolių sultimis)

kokosiniai sausainiai

Gaminimo eiga:

1. Visus turimus ingridientus dubenyje sumaišome.

2. Formuojam rutuliuką, kurį suspaudžiam į 0,5 cm storio sausainį ir dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

3. Dedam į iki 185 laipsnių įkaitusią orkaitę ir kepam 15-20 min (priklauso nuo orkaitės – stebėkite, kai gražiai paruduos).

4. Išėmus sausainiai yra minkštos konsistencijos, tad nuimkite nuo skardos ir palaukite, kol atvės, kad sustandėtų.

Skanaus Jums linki,

Justina Zigmantė (Instagram – @allergy_friendly_recipes)


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


Vienas komentaras po “Kokosiniai sausainiai – tinka KETO ir veganams