Kai spintelėje yra tinkami produktai, ne taip sunku kiekvieną kartą surasti antioksidantus savo lėkštėje. Atrodo visiems įprastas, paprastas varškės apkepas gali virsti kariu prieš laisvuosius radikalus. Juk kakavos pupelės – vienas iš tų produktų, kurie PRIVALO BŪTI SPINTELĖJE ir laukti savo eilės patekti į jūsų skrandį. Apie kakavos pupelių naudą dar kartą primename ČIA.
Šokoladu kvepiantis apkepas su kakavos pupelėmis (3 porcijos):
- 500 g 9proc. varškės;
- 3 kiaušiniai;
- 60 g eritritolio su MONK vaisiumi;
- 2 v.š. skaldytų kakavos pupelių;
- 120 g kokoso pieno;
- 2 v.š. (20g) FiberFin atsparios krakmolingos ląstelienos.
Gaminimo eiga:
Viską suplakti iki purios masės (1min./7) ir išpilti į sviestu pateptą ir sezamo ar kitais miltais pabarstytą formą. Kepti 45-50min./170C su oro pūtimu, kol viduriukas gražiai pakils. Apkepas ir jo tūris padidėja 2,5 karto, todėl atkreipkite dėmesį į pasirinktą formą. Mano formoje tešlos buvo beveik iki krašto…
Apkepą valgyti su natūraliu jogurtu, uogomis.
Maistinė vertė
100 g varškės apkepo – 165 kcal | 12 g baltymų | 11 g riebalų | 4 g angliavandenių |
Skanaus jums linki,
Rita Šilenskienė
Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.
Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes