Vasaros krituolių obuolių pyragas

Daugelis nukritusius ant žemės obuolius, o dar jei su kirminėliu, surenka ir sumeta į kompostą. Kai tik mūsų sodo medžiai mums pradeda dovanoti savo gėrybes, surenkame ir panaudojame kiekvieną obuoliuką ar uogą. Pirmieji obuoliai tradiciškai keliauja į pyragą, o perteklius į šaldiklį ir džiovyklę. Paskutinėje mitybos stovykloje moterys buvo tiesiog nustebę kai iš paskutinių kameroje dviejų obuolių pakuočių per minutę padarėme dieviško skonio ledus su laimo rūgštele. Taigi, šiais metais vėl naujas pyragas – tinka keto, be gliuteno ir cukraus. Kaip visada – paprasčiau pagaminti nebūna. Kaip mano mokinės sako: „A+B lygu tobulas rezultatas“.

Vasaros krituolių obuolių pyragas – reikės:

A ingredientai:

B ingredientai:

obuolių pyragas

Vasaros krituolių obuolių pyragas – gaminimo eiga:

  1. A ingredientus sudėti į plakiklį ir suplakti apie 2min./5.
  2. B ingredientus susverti maišymo dubenyje ir sumaišyti.
  3. A+B išmaišome ir sukrečiame į 25 cm kvadratinę kepimo formą.
  4. Sukaišome obuolius ir kepame kol gražiai apskrus ir vienodai pakils. Apie 40min./170C/ su oro pūtimu. Valgome atvėsintą.

obuolių pyragas

obuolių pyragas

Kaloringumas: 

341kcal /100 g

Baltymų 7g /100g

Riebalų 30 g/100g

Angliavandenių 9 g/100g

Skanaus jums linki,

Rita Šilenskienė

Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.

Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *