Kaip bežiūrėsi atidžiai lysvėje agurkų raizginius, vis tiek kažkur pasilieka koks slėpynes žaidžiantis agurkas. Jį pamatai tik tuomet, kai visu savo stotu praskleidžia lapus ir pasirodo: imkite mane ir valgykite.
Taigi, taip ir darau. Jei randu peraugusių agurkų, juos sunaudoju kaip kokteilių ingredientą arba įvairioms salotoms. Tuomet nulupu sukietėjusią žievelę ir išimu sėklas. Lieka mėsinga dalis, kurią galima sutarkuoti ar įvairiai supjaustyti.
Šį rytą pusryčiams keptuvėje atsidūrė kiekvienam valgytojui po 2 kaimiškus kiaušinius, pakeptus ant ghee sviesto, su ciberžole ir šalia paguldytas keto vafliukas (keptas dieną prieš tai). Vafliuko receptas ČIA.
Peraugusių agurkų salotos – gamyba:
- Keli žiedynai brokolio – supjaustyti kuo smulkiau;
- 1 didelis peraugęs agurkas – nulupti, išimti sėklas, supjaustyti kubeliais;
- Raudonojo kopūsto gabaliukas (200g) – supjaustyti kuo smulkiau;
- Kelios šakelės petražolių – supjaustyti kuo smulkiau.
Padažas:
- 1 didelis šaukštas riešutų kremo;
- 3 v.š. nefiltruoto obuolių acto;
- 4 v.š. nerafinuoto alyvuogių aliejaus;
- ½ a.š. druskos.
Viską sumaišyti ir pašlakstyti supjaustytas daržoves. Salotos turėtų užimti pusę ar daugiau lėkštės tūrio.
Skanaus jums linki,
Rita Šilenskienė
Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.
Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes