Daugelis nukritusius ant žemės obuolius, o dar jei su kirminėliu, surenka ir sumeta į kompostą. Kai tik mūsų sodo medžiai mums pradeda dovanoti savo gėrybes, surenkame ir panaudojame kiekvieną obuoliuką ar uogą. Pirmieji obuoliai tradiciškai keliauja į pyragą, o perteklius į šaldiklį ir džiovyklę. Paskutinėje mitybos stovykloje moterys buvo tiesiog nustebę kai iš paskutinių kameroje dviejų obuolių pakuočių per minutę padarėme dieviško skonio ledus su laimo rūgštele. Taigi, šiais metais vėl naujas pyragas – tinka keto, be gliuteno ir cukraus. Kaip visada – paprasčiau pagaminti nebūna. Kaip mano mokinės sako: „A+B lygu tobulas rezultatas“.
Vasaros krituolių obuolių pyragas – reikės:
A ingredientai:
- 180 g minkšto sviesto;
- 5 M dydžio kiaušiniai;
- 180 g grietinėlės 36proc. arba grietinės;
- 80 g eritritolio;
- 50 g inulino;
- 10 lašų stevijos su vanile ar karamele.
B ingredientai:
- 100 g graikinių riešutų (pamerkti nors 2-3 valandoms);
- 120 g migdolo miltų;
- 60 g kokoso miltų;
- 1 a.š. sodos;
- Papildomai: 500 obuolių skiltelių.
Vasaros krituolių obuolių pyragas – gaminimo eiga:
- A ingredientus sudėti į plakiklį ir suplakti apie 2min./5.
- B ingredientus susverti maišymo dubenyje ir sumaišyti.
- A+B išmaišome ir sukrečiame į 25 cm kvadratinę kepimo formą.
- Sukaišome obuolius ir kepame kol gražiai apskrus ir vienodai pakils. Apie 40min./170C/ su oro pūtimu. Valgome atvėsintą.
Kaloringumas:
341kcal /100 g
Baltymų 7g /100g
Riebalų 30 g/100g
Angliavandenių 9 g/100g
Skanaus jums linki,
Rita Šilenskienė
Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.
Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes