Šokoladinis KETO pyragas su riešutais be gliuteno

Receptas mažai kepimo formai, tad jei jūs kepsite standartinio dydžio kepimo formoje, kiekius padvigubinkite.

Ingredientai:

Gaminimo eiga:

1. Kiaušinius su stevija gerai išplakame.

2. Visus likusius ingredientus sudedame į dubenį ir kartu su kiaušiniu ir stevija gerai išmaišom.

3. Masę sudedame į metalinę kepimo formą ir išlyginame paviršių.

4. Dedame kepti į iki 185 laipsnių įkaitusią orkaitę ir kepame apie 40-45 min.

Puošimui galite naudoti tirpintą šokoladą ir liofilizuotas avietes ar kitas uogas.

Jei neturite tinkamo sau vartoti šokolado, jį galite pasigaminti (pvz: 50g kakavos sviesto, 1 šaukštas kokoso sviesto, 50g kakavos, stevijos (skystos ar birios pagal skonį) – viską ištirpinam ant ugnies ir sumaišom. Pagamintos kakavos likutį galite pilti į formą ir dėti į šaldytuvą – sustings į šokolado plytelę)

Jei Jums patinka drėgnesnė pyrago konsistencija, siūlome į vidurinį pyrago sluoksnį įdėti mažų šokolado gabaliukų arba saują uogų. Taip pat galima naudoti ir saują smulkintų anakardžių.

sokoladinis pyragas

Skanaus Jums linki,

Justina Zigmantė (Instagram – @allergy_friendly_recipes)


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.