Šokoladinis KETO pyragas su riešutais be gliuteno

Receptas mažai kepimo formai, tad jei jūs kepsite standartinio dydžio kepimo formoje, kiekius padvigubinkite.

Ingredientai:

Gaminimo eiga:

1. Kiaušinius su stevija gerai išplakame.

2. Visus likusius ingredientus sudedame į dubenį ir kartu su kiaušiniu ir stevija gerai išmaišom.

3. Masę sudedame į metalinę kepimo formą ir išlyginame paviršių.

4. Dedame kepti į iki 185 laipsnių įkaitusią orkaitę ir kepame apie 40-45 min.

Puošimui galite naudoti tirpintą šokoladą ir liofilizuotas avietes ar kitas uogas.

Jei neturite tinkamo sau vartoti šokolado, jį galite pasigaminti (pvz: 50g kakavos sviesto, 1 šaukštas kokoso sviesto, 50g kakavos, stevijos (skystos ar birios pagal skonį) – viską ištirpinam ant ugnies ir sumaišom. Pagamintos kakavos likutį galite pilti į formą ir dėti į šaldytuvą – sustings į šokolado plytelę)

Jei Jums patinka drėgnesnė pyrago konsistencija, siūlome į vidurinį pyrago sluoksnį įdėti mažų šokolado gabaliukų arba saują uogų. Taip pat galima naudoti ir saują smulkintų anakardžių.

sokoladinis pyragas

Skanaus Jums linki,

Justina Zigmantė (Instagram – @allergy_friendly_recipes)


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.