Plekšnė su salotomis

4 porcijoms pagaminti reikės:

  • 500 g šaldytos plekšnės filė – atšildyti šaldytuve
  • 1 pankolio šaknis
  • 2 vidutiniai svogūnai
  • 3 v.š. aliejaus
  • Žuviai tinkantys prieskoniai: džiovinti krapai, peletrūnas. meškinis česnakas, raudonėlis, pipirai

Salotoms:

  • 3-4 pekino kopūsto lapai
  • 15-20 g špinatų lapelių
  • saujelė pienių lapelių
  • 1 raudona paprika
  • 2-3 šakelės bazilikų
  • 2 v.š. ghee sviesto ar alyvuogių aliejaus

Padažui:

žuvis su salotomis

Gaminimo eiga:

Svogūnus supjaustyti griežinėliais, iškloti kepimo skardą. Ant viršaus sudėti plekšnės filė ir pabarstyti prieskoniais. Žuvį užkloti plonomis riekelėmis pjaustytu pankoliu. Viską pašlakstyti ghee sviestu ar aliejumi. Kepti  30 min./170C\, be oro pūtimo.

Salotų ingredientus pasmulkinti pagal norą, padažo ingredientus visus gerai sumaišyti ir užpilti ant salotų.

Patiekti po 2-3 filė ir pusę lėkštės salotų.

Skanaus jums linki,

Rita Šilenskienė

Ritos Šilenskienės portretas

Dietistė ir “Pirmo Šaukšto” įkūrėja.

Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.