Receptas mažai kepimo formai, tad jei jūs kepsite standartinio dydžio kepimo formoje, kiekius padvigubinkite.
Ingredientai:
- 80 gramų birios stevijos
- 140 gramų migdolų miltų
- 1 šaukšto gysločio luobelių
- 2 šaukštų kakavos
- 100 gramų kakavinio kremo be pridėtinio cukraus Milinuts
- 60 gramų tirpinto sviesto (galite keisti kokoso aliejumi ar vegan sviestu)
- 2 kiaušiniai
- žiupsnelis druskos
Gaminimo eiga:
1. Kiaušinius su stevija gerai išplakame.
2. Visus likusius ingredientus sudedame į dubenį ir kartu su kiaušiniu ir stevija gerai išmaišom.
3. Masę sudedame į metalinę kepimo formą ir išlyginame paviršių.
4. Dedame kepti į iki 185 laipsnių įkaitusią orkaitę ir kepame apie 40-45 min.
Puošimui galite naudoti tirpintą šokoladą ir liofilizuotas avietes ar kitas uogas.
Jei neturite tinkamo sau vartoti šokolado, jį galite pasigaminti (pvz: 50g kakavos sviesto, 1 šaukštas kokoso sviesto, 50g kakavos, stevijos (skystos ar birios pagal skonį) – viską ištirpinam ant ugnies ir sumaišom. Pagamintos kakavos likutį galite pilti į formą ir dėti į šaldytuvą – sustings į šokolado plytelę)
Jei Jums patinka drėgnesnė pyrago konsistencija, siūlome į vidurinį pyrago sluoksnį įdėti mažų šokolado gabaliukų arba saują uogų. Taip pat galima naudoti ir saują smulkintų anakardžių.
Skanaus Jums linki,
Justina Zigmantė (Instagram – @allergy_friendly_recipes)
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes