Kai norisi sočios, bet lengvos vakarienės, tobulas pasirinkimas – daug skaidulinio maisto (daržovių), t.y. salotos su riebiu padažu ir truputis baltymų. Šį kartą baltymų šaltinį pasirinkau riešutus (vyras – pievagrybius). Laikantis keto dietos, vietoj džiovintų slyvų patariu įberti šaukštelį ekologiškų džiovintų mėlynių arba goji uogų. Kaip lengva kiekvienam susirasti savo mėgstamus ir tinkamus pagardus…
Sočios salotos, 2 porcijos
- 2 saliero stiebai – smulkiais kubeliais
- 2 stambios morkos – sutarkuoti smulkiais šiaudeliais
- 1 kaliaropė – sutarkuoti smulkiais šiaudeliais
- 4 skiltelės česnako – sukapoti smulkiai
- 7 džiovintos slyvos – supjaustyti smulkiais kubeliais
Salotų padažas – viską gerai sumaišyti:
- 2 v.š. ekologiško žemės riešutų sviesto
- 2 v.š. sėmenų aliejaus
- 2 v.š. alyvuogių aliejaus
- 1 v.š. sezamo aliejaus
- 2 v.š. citrinos sulčių
- ½ a.š. druskos
Sočios salotos gaminamos:
Daržoves visas sutarkuoti ir supjaustyti, gerai sausai išmaišyti ir užpilti paruoštu padažu. Dar galima pabarstyti graikiniais riešutais, džiovintais pievagrybiais ar nelukštentomis sezamo sėklomis.
![](https://pirmassaukstas.lt/wp-content/uploads/2020/04/IMG_3221-800x533-1-e1624184169585.jpeg)
Rita Šilenskienė
Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.
Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt
![](https://pirmassaukstas.lt/wp-content/uploads/2019/09/DSC_5317-e1569523180886.jpg)
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes