Moliūgų vafliai – blyneliai

Kai manęs kas nors paprašo iškepti blynų, visada traukiu vaflinę – tai mano atradimas! Gražu, greitai, o svarbiausia – nereikia vartyti blynų ir labai vienodai apkepa abi pusės. Kai daug tešlos, traukiu dvi vaflines…

Moliūgų vafliai – blyneliai

Išeiga 660g – dviems išalkusiems suaugusiems arba 1+ 3 vaikams.

Maistinė vertė:
Su abisininės posmilgės miltais:
100 g / Baltymų 6g/ riebalų 17g/ angliavandenių 13g
Su migdolų miltais:
100 g / Baltymų 7g/ riebalų 19g/ angliavandenių 10g

„Šlapi“ ingredientai:

  • 300 g moliūgo – pasmulkinti kubeliais
  • 4 M dydžio kiaušiniai (185 g)
  • 55 g kokoso drožlių
  • 60 g eritritolio
  • 40 g ghee sviesto arba kokoso aliejaus

„Sausi“ ingredientai:

  • 65 g kokoso miltų
  • 30 g abisininės posmilgės miltų (TEFF) arba migdolų
  • ½ a.š. sodos
  • 7 g (1 a.š.) gysločio miltelių

moliūgų vafliai
Moliūgų vafliai gaminami:

1. Visus „šlapius“ ingredientus sudėti į plaktuvo indą ir su[plakti iki gelsvos košelės be gabaliukų. 30 sek./6.
2. Persijoti kokoso miltus, sumaišyti atskirame dubenyje visus „sausus“ ingredientus ir suberti į „šlapius“. Išmaišyti gerai, kad neliktų gumuliukų. 30 sek./5.
3. Kepti vaflinėje kaip vaflius arba formuoti nestorus „varškėtukus“ ir kepti keptuvėje ant kokoso aliejaus. Formuojant blynelius, papildomais miltais pabarstykite stalo paviršių, dėkite po šaukštą tešlos, apvoliokite ir suplokite į blynelius. Kepti ant nedidelės kaitros, uždengus, kol gražiais apskrus.
Patiekti su kerobos sirupu.

Su posmilgės miltais:

MAISTINĖ VERTĖ: 100g/ 239 kcal/ baltymų 6g/ riebalų 17 g/ angliavandenių 13 g (tame tarpe skaidulinės medžiagos)

Rita Šilenskienė

Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.

Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.