Moliūgų vafliai – blyneliai

Kai manęs kas nors paprašo iškepti blynų, visada traukiu vaflinę – tai mano atradimas! Gražu, greitai, o svarbiausia – nereikia vartyti blynų ir labai vienodai apkepa abi pusės. Kai daug tešlos, traukiu dvi vaflines…

Moliūgų vafliai – blyneliai

Išeiga 660g – dviems išalkusiems suaugusiems arba 1+ 3 vaikams.

Maistinė vertė:
Su abisininės posmilgės miltais:
100 g / Baltymų 6g/ riebalų 17g/ angliavandenių 13g
Su migdolų miltais:
100 g / Baltymų 7g/ riebalų 19g/ angliavandenių 10g

„Šlapi“ ingredientai:

„Sausi“ ingredientai:

moliūgų vafliai
Moliūgų vafliai gaminami:

1. Visus „šlapius“ ingredientus sudėti į plaktuvo indą ir su[plakti iki gelsvos košelės be gabaliukų. 30 sek./6.
2. Persijoti kokoso miltus, sumaišyti atskirame dubenyje visus „sausus“ ingredientus ir suberti į „šlapius“. Išmaišyti gerai, kad neliktų gumuliukų. 30 sek./5.
3. Kepti vaflinėje kaip vaflius arba formuoti nestorus „varškėtukus“ ir kepti keptuvėje ant kokoso aliejaus. Formuojant blynelius, papildomais miltais pabarstykite stalo paviršių, dėkite po šaukštą tešlos, apvoliokite ir suplokite į blynelius. Kepti ant nedidelės kaitros, uždengus, kol gražiais apskrus.
Patiekti su kerobos sirupu.

Su posmilgės miltais:

MAISTINĖ VERTĖ: 100g/ 239 kcal/ baltymų 6g/ riebalų 17 g/ angliavandenių 13 g (tame tarpe skaidulinės medžiagos)

Rita Šilenskienė

Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.

Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *