Kai norisi sočios, bet lengvos vakarienės, tobulas pasirinkimas – daug skaidulinio maisto (daržovių), t.y. salotos su riebiu padažu ir truputis baltymų. Šį kartą baltymų šaltinį pasirinkau riešutus (vyras – pievagrybius). Laikantis keto dietos, vietoj džiovintų slyvų patariu įberti šaukštelį ekologiškų džiovintų mėlynių arba goji uogų. Kaip lengva kiekvienam susirasti savo mėgstamus ir tinkamus pagardus…
Sočios salotos, 2 porcijos
- 2 saliero stiebai – smulkiais kubeliais
- 2 stambios morkos – sutarkuoti smulkiais šiaudeliais
- 1 kaliaropė – sutarkuoti smulkiais šiaudeliais
- 4 skiltelės česnako – sukapoti smulkiai
- 7 džiovintos slyvos – supjaustyti smulkiais kubeliais
Salotų padažas – viską gerai sumaišyti:
- 2 v.š. ekologiško žemės riešutų sviesto
- 2 v.š. sėmenų aliejaus
- 2 v.š. alyvuogių aliejaus
- 1 v.š. sezamo aliejaus
- 2 v.š. citrinos sulčių
- ½ a.š. druskos
Sočios salotos gaminamos:
Daržoves visas sutarkuoti ir supjaustyti, gerai sausai išmaišyti ir užpilti paruoštu padažu. Dar galima pabarstyti graikiniais riešutais, džiovintais pievagrybiais ar nelukštentomis sezamo sėklomis.

Rita Šilenskienė
Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.
Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt

Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes