Sėklų sausainiai

Sėklų sausainiai – (išeiga – 725 g/ 25vnt) reikės:

A ingredientai:

B ingredientai:

sausainiai

Sėklų sausainiai  – gaminimo eiga:

  1. A ingredientus sudėti į plakiklį ir sumalti iki miltų. 20sek.10. Palikti plakiklyje.
  2. Sudėti B ingredientus ir dar kartą aktyviai permaišyti iki vientisos, lipnios masės. 20sek./5.

Formavimas

  1. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi, padalinti tešlą į 25 rutuliukus (dariau dviem šaukštais). Sudrėkintomis vandeniu rankomis (nebijokite gausiau pašlapinti rankas) suvoliokite vienodus rutuliukus. Švelniai spustelkite juos delnu, o šakute įspauskite 2 įspaudus.
  2. Kepti apie 20min 17C/su oro pūtimu. Šilti bus labai trapūs, bet atvėsę bus tvirtesnės konsistencijos. Labai sotūs ir su traškiais gabaliukais.

 

sausainiai

Maistinė vertė

100 g produkto508kcal16 g baltymų42 g riebalų16 g angliavandenių su skaidulomis

Skanaus jums linki,

Rita Šilenskienė

Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.

Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.