Kai žiema be sniego, pietums norisi lengvo, bet saldesnio maisto. Tam puikiai tiks visos daržovės, turinčios krakmolo – bulvės, burokėliai, morkos ir kt.
6 žmonėms labai nebrangūs, bet sotūs, nekaloringi pietūs. Svarbiausia – sugaištama minimaliai laiko virtuvėje!!!
Pietums (4 porcijoms) reikės:
- 3 saldžių bulvių (įprastų bulvių dydžio) – supjaustyti plonais griežinėliais;
- 2 mėlynų svogūnų – supjaustyti griežinėliais;
- 1/4 nedidelio mėlynojo kopūsto – supjaustyti smulkesniais šiaudeliais;
- 400-500 g cukinijos ar moliūgo – supjaustyti piršto storio griežinėliais;
- 100 g brandinto sūrio – sutarkuoti;
- 1-2 v. š. ghee sviesto;
- 1 v. š. rožinių pipirų;
- 3-4 v. š. vandens;
- 1/2 v. š. mėgstamų žolelių prieskonių;
- 2-3 v. š. balzaminio vynuogių acto.
Gaminimo eiga:
Gaminimo eigą taip pat galima pasižiūrėti ČIA:
- Supjaustote daržoves kaip nurodyta arba savo nuožiūra.
- Mėlynuosius kopūstus atskirame inde suminkyti rankomis su balzaminiu actu, kad jie šiek tiek “apsaltų”.
- Visus produktus susluoksniuojate į kepimo indą su dangčiu.
- Ant viršaus išskirstote sviestą, rožinius pipirus, pašlakstote vandeniu.
- Uždengiate ir šaunate į įkaitintą orkaitę.
- Kepti apie 40min./190C.
- Valgyti su raugintais kopūstais, pašlakstytais sėmenų aliejumi.
Skanaus Jums linki
Rita Šilenskienė
Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.
Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt
Susiję produktai
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes