Neatsimenu, kada pirkau duoną… Jau šeima net nesuprastų manęs, jei namuose nebūtų kokios nors mano keptos duonelės. Šį kartą netyčia iškračiau visų maišelių likučius ir gavosi puikios pusryčių duonelės.
Sodyboje neturėjau svarstyklių, tai šį kartą viską matavau 200 ml stikline.
15 pusryčių duonelių reikės:
- 2 stiklinės avižinių pilno grūdo miltų;
- 1 stiklinė saulėgrąžų sėklų;
- 1 stiklinė graikinių riešutų;
- 1 stiklinė duonos mišinio su moliūgų sėklomis;
- 2 stiklinės pasukų ar vandens;
- 2 šaukštai atsparios krakmolingos ląstelienos fiberfin;
- po 1 a.š druskos ir kmynų.
Viską sumaišyti, palikti 5 minutes. Gausis kiek limpanti tešla, todėl ją reikės kabinti vandenyje sudrėkintais dviem šaukštais, dėti tešlos ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi. Kepti 25min./180C be oro pūtimo.
Kitą kartą pusryčių duoneles kepiau pakeitus 3 ingredientus:
nedėjau graikinių riešutų, pasukų pyliau kiek mažiau -1,5 stiklinės ir dar įdėjau po 1 a.š. balkšvojo gysločio luobelių ir sodos. Tuomet duoneles lengvai sukočiojau tarp delnų ir jos laikė formą.
Skanaus Jums linki
Rita Šilenskienė
Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.
Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes