Pusrytinės duonelės

Neatsimenu, kada pirkau duoną… Jau šeima net nesuprastų manęs, jei namuose nebūtų kokios nors mano keptos duonelės. Šį kartą netyčia iškračiau visų maišelių likučius ir gavosi puikios pusryčių  duonelės.

pusrytinės duonelės

Sodyboje neturėjau svarstyklių, tai šį kartą viską matavau 200 ml stikline.

15 pusryčių duonelių reikės:

Viską sumaišyti, palikti 5 minutes. Gausis kiek limpanti tešla, todėl ją reikės kabinti vandenyje sudrėkintais  dviem šaukštais, dėti tešlos ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi. Kepti 25min./180C be oro pūtimo.

Kitą kartą pusryčių duoneles kepiau pakeitus 3 ingredientus:

nedėjau graikinių riešutų, pasukų pyliau kiek mažiau -1,5 stiklinės ir dar įdėjau po 1 a.š. balkšvojo gysločio luobelių ir sodos. Tuomet duoneles lengvai sukočiojau tarp delnų ir jos laikė formą.

pusryčių duonelės

Skanaus Jums linki

Rita Šilenskienė

Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.

Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.