Pusrytinė košė „Pagal skonį“ – 2 porcijos
- 120 g ekologiškų sorų kruopų;
- 60 g šviesiosios bolivinės balandos;
- 450 g vandens;
- žiupsnis druskos;
- 1 a.š. sviesto;
- 2 v.š. migdolų riešutų ar kito aliejaus;
- Papildomai: 1-2 v.š. moliūgų sėklų, 1 v.š. goji uogų, 2-3 v.š. anakardžių riešutų.
Košės gaminimo eiga:
- Kruopas nuplauti ir išvirti 12 minučių. Po to užkloti ir palikti brinkti.
- Patiekiant įmaišyti druskos, sviesto. Ši pusrytinė košė gali būti patiekiama su įvairiais mėgstamais pagardais.
Pateikiu Jums 2 puikius košių su skirtingais pagardais variantus:
1 variantas – košė su serbentais: juodieji serbentai (atšildyti), anakardžio riešutai, moliūgų sėklos, goji uogos, migdolų aliejus.
2 variantas – košė su avietėmis avietės (atšildytos), kokosų drožlės, malti sėmenys, kerobos sirupas ir alyvuogių aliejus.
Skanaus Jums linki
Rita Šilenskienė
Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.
Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes