Reikės:
- 3 vnt. raudonųjų svogūnų
- 4 vnt. pomidorų
- 1 vnt. prancūziško batono
- Probiotinės ląstelienos sirupo “Nick’s Fiber Syrup Maple”
- Kreminio balzamiko padažo
- 2 v.š. sviesto
- Tepamo varškės sūrelio (apie 60g.)
- Kalendros
- Druskos
- Pipirų
Eiga:
Brusketos su karamelizuotais svogūnais:
- Nulupame svogūnus ir supjaustome plonais pusžiedžiais.
- Keptuvėje ištirpiname sviestą ir pakepiname svogūnus ant silpnos ugnies apie 10min.
- Tuomet į svogūnus pilame apie 50g. sirupo, šlakelį balzamiko padažo, žiupsnelį druskos ir pipirų.
- Maišydami viską pakepiname dar apie 10min (kol svogūnai visiškai suminkštės).
- Kol svogūnai vėsta supjaustome prancūzišką batoną, jį paskrudiname keptuvėje be aliejaus, orkaitėje arba gruzdintuvėjė.
- Ant batono riekelių tepame varškės sūrelį ir dedame karamelizuotus svogūnus.
Brusketos su pomidorais:
- Perpjauname pomidorus pusiau, išimame sėklytes ir supjaustome kubeliais.
- Sumaišome pomidorus su 2 v.š. balzamiko padažu, įdedame šiek tiek pjaustytos kalendros.
- Ant riekelėmis pjaustyto, skrudinto batono tepame varškės sūrelį ir dedame pomidorus.
Užkandukus galime papuošti šviežiu baziliku ar karamelizuotomis saulėgrąžomis (pakepintomis su sirupu).
Skanaus!
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes