Plekšnė su salotomis

4 porcijoms pagaminti reikės:

  • 500 g šaldytos plekšnės filė – atšildyti šaldytuve
  • 1 pankolio šaknis
  • 2 vidutiniai svogūnai
  • 3 v.š. aliejaus
  • Žuviai tinkantys prieskoniai: džiovinti krapai, peletrūnas. meškinis česnakas, raudonėlis, pipirai

Salotoms:

  • 3-4 pekino kopūsto lapai
  • 15-20 g špinatų lapelių
  • saujelė pienių lapelių
  • 1 raudona paprika
  • 2-3 šakelės bazilikų
  • 2 v.š. ghee sviesto ar alyvuogių aliejaus

Padažui:

žuvis su salotomis

Gaminimo eiga:

Svogūnus supjaustyti griežinėliais, iškloti kepimo skardą. Ant viršaus sudėti plekšnės filė ir pabarstyti prieskoniais. Žuvį užkloti plonomis riekelėmis pjaustytu pankoliu. Viską pašlakstyti ghee sviestu ar aliejumi. Kepti  30 min./170C\, be oro pūtimo.

Salotų ingredientus pasmulkinti pagal norą, padažo ingredientus visus gerai sumaišyti ir užpilti ant salotų.

Patiekti po 2-3 filė ir pusę lėkštės salotų.

Skanaus jums linki,

Rita Šilenskienė

Ritos Šilenskienės portretas

Dietistė ir “Pirmo Šaukšto” įkūrėja.

Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.