4 porcijoms pagaminti reikės:
- 500 g šaldytos plekšnės filė – atšildyti šaldytuve
- 1 pankolio šaknis
- 2 vidutiniai svogūnai
- 3 v.š. aliejaus
- Žuviai tinkantys prieskoniai: džiovinti krapai, peletrūnas. meškinis česnakas, raudonėlis, pipirai
Salotoms:
- 3-4 pekino kopūsto lapai
- 15-20 g špinatų lapelių
- saujelė pienių lapelių
- 1 raudona paprika
- 2-3 šakelės bazilikų
- 2 v.š. ghee sviesto ar alyvuogių aliejaus
Padažui:
- 2 v.š. traškaus žemės riešutų sviesto
- 3 v.š. obuolių acto
- 4 skiltelės grūsto česnako
- 5 v.š. alyvuogių aliejaus
- 1/2 a.š. druskos
- 2 v.š. kapotų krapų
Gaminimo eiga:
Svogūnus supjaustyti griežinėliais, iškloti kepimo skardą. Ant viršaus sudėti plekšnės filė ir pabarstyti prieskoniais. Žuvį užkloti plonomis riekelėmis pjaustytu pankoliu. Viską pašlakstyti ghee sviestu ar aliejumi. Kepti 30 min./170C\, be oro pūtimo.
Salotų ingredientus pasmulkinti pagal norą, padažo ingredientus visus gerai sumaišyti ir užpilti ant salotų.
Patiekti po 2-3 filė ir pusę lėkštės salotų.
Skanaus jums linki,
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes