Obuolainis su kerobo miltais

Ingredientai:

“Sausi” ingredientai:

“Šlapi” ingredientai:

  • 4 kiaušiniai XL dydžio;
  • 100 g jogurtinės grietinės;
  • 1 nubrauktas a.š. sodos;
  • 1 indelis ( 250 g) maskarpone;
  • 100 g minkšto arba ištirpinto sviesto 82 proc.

Papildomai: 700 g obuolių skiltelių.

obuolainis

Gaminimo eiga:

  1. Į maišymo dubenį persijoti kokoso ir kerobo miltus, suberti cinamoną, Fiberfin ir viską sumaišyti.
  2. Į plakiklį sudėti visus “šlapius” ingredientus ir suplakti iki vientisos masės. Cecotec Mambo kombainas – 45sek./8. Išpilti į miltus ir kruopščiai sumaišyti.
  3. Į 28 cm kepimo formą suberti pusę kiekio obuolių skiltelių, ant viršaus sukrėsti tešlą ir ją išlyginti. Likusias obuolių skilteles susmaigstyti į tešlą.
  4. Pyragą dėti į įkaitintą orkaitę. Obuolių pyragus pridengiu kepimo popieriumi, kad obuoliai neapdegtų. Kepti apie 50 min./175C su oro pūtimu.

Papildoma informacija:

Apie kerobo kilmę ir naudą galite pasiskaityti čia:

https://pirmassaukstas.lt/straipsniai-apie-sveika-mityba/apie-keroba/

https://pirmassaukstas.lt/straipsniai-apie-sveika-mityba/kerobas-pries-sokolada/

https://pirmassaukstas.lt/straipsniai-apie-sveika-mityba/kerobo-vartojimas-akademija-pirmas-saukstas/

Skanaus jums linki,

Rita Šilenskienė

Ritos Šilenskienės portretas

Dietistė ir “Pirmo Šaukšto” įkūrėja.

Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.