Ingredientai:
“Sausi” ingredientai:
- 100 g kokosų miltų;
- 100 g kerobo miltų (carob flour);
- 30 g Fiberfin ląstelienos;
- 3 a.š cinamono.
“Šlapi” ingredientai:
- 4 kiaušiniai XL dydžio;
- 100 g jogurtinės grietinės;
- 1 nubrauktas a.š. sodos;
- 1 indelis ( 250 g) maskarpone;
- 100 g minkšto arba ištirpinto sviesto 82 proc.
Papildomai: 700 g obuolių skiltelių.
Gaminimo eiga:
- Į maišymo dubenį persijoti kokoso ir kerobo miltus, suberti cinamoną, Fiberfin ir viską sumaišyti.
- Į plakiklį sudėti visus “šlapius” ingredientus ir suplakti iki vientisos masės. Cecotec Mambo kombainas – 45sek./8. Išpilti į miltus ir kruopščiai sumaišyti.
- Į 28 cm kepimo formą suberti pusę kiekio obuolių skiltelių, ant viršaus sukrėsti tešlą ir ją išlyginti. Likusias obuolių skilteles susmaigstyti į tešlą.
- Pyragą dėti į įkaitintą orkaitę. Obuolių pyragus pridengiu kepimo popieriumi, kad obuoliai neapdegtų. Kepti apie 50 min./175C su oro pūtimu.
Papildoma informacija:
Apie kerobo kilmę ir naudą galite pasiskaityti čia:
https://pirmassaukstas.lt/straipsniai-apie-sveika-mityba/apie-keroba/
https://pirmassaukstas.lt/straipsniai-apie-sveika-mityba/kerobas-pries-sokolada/
Skanaus jums linki,
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes