Obuolainis su kerobo miltais

Ingredientai:

“Sausi” ingredientai:

“Šlapi” ingredientai:

  • 4 kiaušiniai XL dydžio;
  • 100 g jogurtinės grietinės;
  • 1 nubrauktas a.š. sodos;
  • 1 indelis ( 250 g) maskarpone;
  • 100 g minkšto arba ištirpinto sviesto 82 proc.

Papildomai: 700 g obuolių skiltelių.

obuolainis

Gaminimo eiga:

  1. Į maišymo dubenį persijoti kokoso ir kerobo miltus, suberti cinamoną, Fiberfin ir viską sumaišyti.
  2. Į plakiklį sudėti visus “šlapius” ingredientus ir suplakti iki vientisos masės. Cecotec Mambo kombainas – 45sek./8. Išpilti į miltus ir kruopščiai sumaišyti.
  3. Į 28 cm kepimo formą suberti pusę kiekio obuolių skiltelių, ant viršaus sukrėsti tešlą ir ją išlyginti. Likusias obuolių skilteles susmaigstyti į tešlą.
  4. Pyragą dėti į įkaitintą orkaitę. Obuolių pyragus pridengiu kepimo popieriumi, kad obuoliai neapdegtų. Kepti apie 50 min./175C su oro pūtimu.

Papildoma informacija:

Apie kerobo kilmę ir naudą galite pasiskaityti čia:

https://pirmassaukstas.lt/straipsniai-apie-sveika-mityba/apie-keroba/

https://pirmassaukstas.lt/straipsniai-apie-sveika-mityba/kerobas-pries-sokolada/

https://pirmassaukstas.lt/straipsniai-apie-sveika-mityba/kerobo-vartojimas-akademija-pirmas-saukstas/

Skanaus jums linki,

Rita Šilenskienė

Ritos Šilenskienės portretas

Dietistė ir “Pirmo Šaukšto” įkūrėja.

Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.