Moliūgai su grybais

 

moliūgai

Moliūgas yra vienas iš geriausių beta karotino šaltinių, kuris moliūgui suteikia oranžinę spalvą, o organizme ši medžiaga paverčiama į vitaminą A- galingiausią antioksidantą. Moliūgas yra maistinių skaidulų, vitaminų ir mineralų šaltinis. O moliūgų sėklos yra puikus riebalų rūgščių omega-3 šaltinis.

Šiais metais mums pavyko pirmą kartą užsiauginti savo moliūgus. Vos atkėlėme nuo žemės savo gigantus, o džiaugsmo raikant SAVO MOLIŪGĄ buvo “pilnos kelnės”

2 porcijoms reikės:

Eiga

  1. Moliūgo gabalus patepti kokoso aliejumi, pabarstyti cinamonu ir kepti 25 min./190C orkaitėje. Kol keps moliūgai, patroškinti keptuvėje grybus.
  2. Ant keptuvės ištirpinti ghee sviestą, suberti kubeliais supjaustytus svogūnus ir pasmulkintus grybus. 2 minutes pakepti be dangčio, po to uždengti ir patroškinti ant nedidelės kaitros apie 10 mninučių.
  3. Pasiruošti žalias salotas iš turimų atsargų: ledinė salota+rukola+pekino kopūstas+bet kokios lapinės salotos. Jas pašlakstyti geru aliejumi, pabarstyti moliūgų sėklomis, druska. Patiekti keptus moliūgus su troškintais grybais ir žalialapėmis salotomis.

 

Rita Šilenskienė

Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.

Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.