Lašiša su salotomis

Lašiša su salotomis

Žuvies suvalgome tikrai daug mažiau nei rekomenduojama, todėl nors savaitgaliais rekomenduočiau kepsnių sezoną pakeisti žuvies dienomis. Galima riebią žuvį gaminti labai trumpai kepsninėje ar orkaitėje, o kol dar yra šviežių žalumynų, tai tobuliausias prieda prie žuvies. 

4 porcijos:

500 g lašišinio upėtakio ar lašišos- patepti grūdėtomis garstyčiomis ir pabartyti žolelių mišiniu

Žuvį sudėti į kepimo rankovę ir kepti 20 min./120C orkaitėje. 

Kol keps, pasigaminti lapines salotas:

Šviežių burokėlių lapelių

Kale kopūsto lapelių

Špinatų, krapų

Česnako 

2-3 pomidorai- kubeliais

2 laimai, druskos, alyvuogių aliejaus

Žalumynus susmulkinti, suminkyti rankomis su citrinos sultimis ir kapotais česnakais. Pašlakstyti alyvuogių aliejumi. Įmaišyti pomidorus, supjaustytus kubeliais.

Patiekti salotas su žuvimi.

Žuvies receptas

Ritos Šilenskienės portretas

Rita Šilenskienė

Subalansuotos mitybos ekspertė

Landing 2

Kviečiu prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinuosi 2-3 naujais ir sveikais receptais ir straipsniais apie įvairius mitybos ir geros savijautos aspektus!

Bendraukime! Klauskite ir komentuokite drąsiai!

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *