Žuvies suvalgome tikrai daug mažiau nei rekomenduojama, todėl nors savaitgaliais rekomenduočiau kepsnių sezoną pakeisti žuvies dienomis. Galima riebią žuvį gaminti labai trumpai kepsninėje ar orkaitėje, o kol dar yra šviežių žalumynų, tai tobuliausi priedai prie žuvies.
Lašiša su salotomis, 4 porcijos:
500 g lašišinio upėtakio ar lašišos – patepti grūdėtomis garstyčiomis ir pabartyti žolelių mišiniu
Žuvį sudėti į kepimo rankovę ir kepti 20 min./120C orkaitėje.
Kol keps, pasigaminti lapines salotas:
- Šviežių burokėlių lapelių
- Kale kopūsto lapelių
- Špinatų, krapų
- Česnako
- 2-3 pomidorai – kubeliais
- 2 laimai, druskos, alyvuogių aliejaus
Žalumynus susmulkinti, suminkyti rankomis su citrinos sultimis ir kapotais česnakais. Pašlakstyti alyvuogių aliejumi. Įmaišyti pomidorus, supjaustytus kubeliais.
Patiekti salotas su žuvimi.
![](https://pirmassaukstas.lt/wp-content/uploads/2020/04/IMG_3221-800x533-1-e1624184169585.jpeg)
Rita Šilenskienė
Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.
Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt
![](https://pirmassaukstas.lt/wp-content/uploads/2019/09/DSC_5317-e1569523180886.jpg)
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes