Derliaus pietūs

Praėjo bulviakasis… Šiais metais gamta padovanojo ne tik blogus dalykus, bet ir puikius- derlius tiesiog stulbinamai nuostabus!!! Visko pilna ir daržuose, ir miškuose. Bulvėmis mėgaujamės retai, bet, jei kartais “užeina” noras, tai būna „ūkiškas“ maistas. 

3 porcijos

3-4 bulvės

3-4 morkos

200 g varškės 9 proc.

150 g jogurto

150 g ricotta sūrio

3-4 skilt. česnako

Baziliko šviežio arba džiovinto

Druskos, pipirų pagal skonį

3 v. š. alyvuogių aliejaus

Eiga:

Bulves gerai nuplauti ir virti garuose 15 minučių. Po to perpajuti į 4-6 dalis (supjaustyti skiltelėmis) ir sudėti į kepimo skardą. Pabarstyti druska, pipirais, kmynais ir apkepti įkaitintoje orkaitėje 10 minučių/190C. Ištraukus, iš karto pašlakstyti alyvuogių aliejumi.

Morkas nuplauti, supjaustyti šiaudeliais.

Varškę, jogurtą ir ricottą sudėti į plakiklį, įberti prieskonių ir sukapotą česnaką. Suplakti iki vientisos kreminės masės. Pabarstyti baziliko lapeliais ar džiovintu baziliku.

Valgyti su šiltomis bulvėmis ir morkų šiaudeliais.

Ritos Šilenskienės portretas

Rita Šilenskienė

Subalansuotos mitybos ekspertė

 


Landing 2

Kviečiu prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinuosi 2-3 naujais ir sveikais receptais ir straipsniais apie įvairius mitybos ir geros savijautos aspektus!

Bendraukime! Klauskite ir komentuokite drąsiai!

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *