Moliūgai su grybais

 

Moliūgai su grybais

Moliūgas yra vienas iš geriausių beta karotino šaltinių, kuris moliūgui suteikia oranžinę spalvą, o organizme ši medžiaga paverčiama į vitaminą A- galingiausią antioksidantą. Moliūgas yra maistinių skaidulų, vitaminų ir mineralų šaltinis. O moliūgų sėklos yra puikus riebalų rūgščių omega-3 šaltinis.

Šiais metais mums pavyko pirmą kartą užsiauginti savo moliūgus. Vos atkėlėme nuo žemės savo gigantus, o džiaugsmo raikant SAVO MOLIŪGĄ buvo “pilnos kelnės”

Moliūgai su grybais

2 porcijoms reikės:

Po 2 dideles riekes moliūgo

2 a. š. Ceilono cinamono

250 g grybų (pievagrybių ar miško)

1 didelis svogūnas

1 v. š. ghee sviesto ir kokoso aliejaus

Žalių salotų + moliūgų sėklų

Po 2 v. š. eko citrinos sulčių ir sezamų aliejaus

Eiga

Moliūgo gabalus patepti kokoso aliejumi, pabarstyti cinamonu ir kepti 25 min./190C orkaitėje. Kol keps moliūgai, patroškinti keptuvėje grybus.

Ant keptuvės ištirpinti ghee sviestą, suberti kubeliais supjaustytus svogūnus ir pasmulkintus grybus. 2 minutes pakepti be dangčio, po to uždengti ir patroškinti ant nedidelės kaitros apie 10 mninučių.

Pasiruošti žalias salotas iš turimų atsargų: ledinė salota+rukola+pekino kopūstas+bet kokios lapinės salotos. Jas pašlakstyti geru aliejumi, pabarstyti moliūgų sėklomis, druska. Patiekti keptus moliūgus su troškintais grybais ir žalialapėmis salotomis.

Moliūgai su grybais

Ritos Šilenskienės portretas

Rita Šilenskienė

Subalansuotos mitybos ekspertė

Landing 2

Kviečiu prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinuosi 2-3 naujais ir sveikais receptais ir straipsniais apie įvairius mitybos ir geros savijautos aspektus!

Bendraukime! Klauskite ir komentuokite drąsiai!

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *