Išeiga – 400 g/25 vnt.
Migdoliniai sausainiai – ingredientai:
- 110 g nuriebalintų migdolų miltų;
- 4 S dydžio kiaušiniai arba 3 L dydžio;
- 80 g ištirpinto sviesto;
- 1 a.š. Ceilono cinamono;
- 80 g eritritolio „Sukrin+“;
- 25 juodųjų serbentų uogų (tinka šaldytos).
Migdoliniai sausainiai – gaminimo eiga:
- Trynius atskirti nuo baltymų ir išplakti baltymus iki standžių putų. Mambo: uždėti ant peilių „drugelį“ ir plakti 2 min./4 greičiu.
- Į maišymo dubenį sudėti sviestą, jį galima ištirpinti virš karšto vandens vonelės. Į jį įmaišyti eritritolį, cinamoną ir gerai išmaišyti.
- Supilti į sviestą trynius ir plakti, kol pasidarys vienalytė masė.
- Prie trynių iškrėsti išplaktus baltymus ir atsargiai įmaišyti, kabinant šaukštu iš apačios į viršų.
- Suberti į tešlą miltus ir taip pat išmaišyti neskubant.
- Formuoti nedidelio graikinio riešuto dydžio rutuliukus, vos suploti ir įspausti uogą. Šaldyta tinka dar geriau. Kepti ant kepimo popieriumi ar kilimėliu išklotos skardos, apie 18min./160C su oro pūtimu. Atvėsinti prieš valgant.
Pastaba dėl sausainių formavimo:
*Jei norite formuoti apvalius sausainius kaip mano, dėkite nurodytą kiekį miltų, tešlą padalinkite į 25 vienodus rutuliukus ir drėgnomis rankomis suformuokite rutuliuką, įspauskite uogą ir kepkite. Tokiu atveju nebūtina plakti baltymų, pakanka kartu suplakti skystus produktus ir įmaišyti miltus.
* Jei norite formuoti sausainius šaukšteliu iš minkštos tešlos, tiesiog kabinant tešlą ir dedant ant skardos, dėkite miltų 25 g mažiau ir gausite minkštą, rankomis nekočiojamą tešlą.
100g produkto maistingumas:
- 446kcal/100g
- 13g baltymų/ 41 g riebalų/ 6 g angliavandenių
Skanaus jums linki,
Rita Šilenskienė
Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.
Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes