Migdoliniai sausainiai – tinka keto

Išeiga – 400 g/25 vnt.

Migdoliniai sausainiai – ingredientai:

Migdoliniai sausainiai – gaminimo eiga:

  1. Trynius atskirti nuo baltymų ir išplakti baltymus iki standžių putų. Mambo: uždėti ant peilių „drugelį“ ir plakti 2 min./4 greičiu.
  2. Į maišymo dubenį sudėti sviestą, jį galima ištirpinti virš karšto vandens vonelės. Į jį įmaišyti eritritolį, cinamoną ir gerai išmaišyti.
  3. Supilti į sviestą trynius ir plakti, kol pasidarys vienalytė masė.
  4. Prie trynių iškrėsti išplaktus baltymus ir atsargiai įmaišyti, kabinant šaukštu iš apačios į viršų.
  5. Suberti į tešlą miltus ir taip pat išmaišyti neskubant.
  6. Formuoti nedidelio graikinio riešuto dydžio rutuliukus, vos suploti ir įspausti uogą. Šaldyta tinka dar geriau. Kepti ant kepimo popieriumi ar kilimėliu išklotos skardos, apie 18min./160C su oro pūtimu. Atvėsinti prieš valgant.

migoliniai sausainiai

Pastaba dėl sausainių formavimo:

*Jei norite formuoti apvalius sausainius kaip mano, dėkite nurodytą kiekį miltų, tešlą padalinkite į 25 vienodus rutuliukus ir drėgnomis rankomis suformuokite rutuliuką, įspauskite uogą ir kepkite. Tokiu atveju nebūtina plakti baltymų, pakanka kartu suplakti skystus produktus ir įmaišyti miltus.

* Jei norite formuoti sausainius šaukšteliu iš minkštos tešlos, tiesiog kabinant tešlą ir dedant ant skardos, dėkite miltų 25 g mažiau ir gausite minkštą, rankomis nekočiojamą tešlą.

100g produkto maistingumas:

  • 446kcal/100g
  • 13g baltymų/ 41 g riebalų/ 6 g angliavandenių

Skanaus jums linki,

Rita Šilenskienė

Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.

Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.