Makaronai su riešutų pesto (be laktozės)

Pesto mėgsta visi italai ir pusė likusio pasaulio žmonių. Tačiau ne visi jį gali valgyti. mat beveik  kas 3 žmogus planetoje netoleruoja laktozės… Jei spintelėje turėsite lukštentų migdolų ar anakardžių riešutų, mielių dribsnių ir dar kelių ingredientų, galėsite mėgautis labai panašiu į tikrą pesto skoniu. Nauda bus gal net daug didesnė, nei valgant sūrio pesto.

Makaronai (pupelių) – išvirti pagal nuorodą.

“Pesto” (be laktozės) pagaminti reikės:

Gaminimo eiga:

  1. Viską sumalti, jei reikia, dar papildyti šlakelį vandens ir suplakti iki reikiamos konsistencijos.
  2. Patiekti kaip makaronų, žuvies ar mėsos padažą. Galima laikyti šaldytuve 7-9 dienas.

pesto

Skanaus jums linki,

Rita Šilenskienė

Ritos Šilenskienės portretas

Dietistė ir “Pirmo Šaukšto” įkūrėja.

Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.