Žuvies suvalgome tikrai daug mažiau nei rekomenduojama, todėl nors savaitgaliais rekomenduočiau kepsnių sezoną pakeisti žuvies dienomis. Galima riebią žuvį gaminti labai trumpai kepsninėje ar orkaitėje, o kol dar yra šviežių žalumynų, tai tobuliausi priedai prie žuvies.
Lašiša su salotomis, 4 porcijos:
500 g lašišinio upėtakio ar lašišos – patepti grūdėtomis garstyčiomis ir pabartyti žolelių mišiniu
Žuvį sudėti į kepimo rankovę ir kepti 20 min./120C orkaitėje.
Kol keps, pasigaminti lapines salotas:
- Šviežių burokėlių lapelių
- Kale kopūsto lapelių
- Špinatų, krapų
- Česnako
- 2-3 pomidorai – kubeliais
- 2 laimai, druskos, alyvuogių aliejaus
Žalumynus susmulkinti, suminkyti rankomis su citrinos sultimis ir kapotais česnakais. Pašlakstyti alyvuogių aliejumi. Įmaišyti pomidorus, supjaustytus kubeliais.
Patiekti salotas su žuvimi.
Rita Šilenskienė
Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.
Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes