Krevetės su daržovėmis ir Konjac makaronais

Krevetės su daržovėmis ir Konjac makaronais

Ingredientai patiekalui – 3 porcijos:

  • 200 g. krevečių;
  • 1 pakuotės konjako makaronų;
  • 200 g. brokolio žiedynų;
  • 120 g. morkų (supjaustyti stambesniais šiaudeliais);
  • 100 g. šparagų ar saldžių žirnelių anksčių;
  • 2 skiltelių česnakų (sukapoti);
  • 3 pavasarinių svogūnų laiškų kotelių (supjaustyti);
  • ½ laimo sulčių;
  • 2 v. š. lydyto ghee sviesto ar alyvuogių aliejaus.

Padažui: 3 skiltelės česnako, 1 v. š. sojos padažo be gliuteno, ½  v. š. sezamų pastos, 50 ml. vandens, 1 v. š. alyvuogių aliejaus, 2 v. š. atsparaus krakmolo FiberFin, druskos ir pipirų pagal skonį.

Gaminimo eiga:

  1. Brokolio žiedynus ir morkų šiaudelius pamerkti 3-4 minutėms į verdantį vandenį. Daržoves palaikius nurodytą laiką vandenyje išgriebti.
  2. Makaronus nuskalauti ir supilti į verdantį vandenį. Po minutės išjungti ir nukošti.
  3. Troškintuve ištirpinti lydytą ghee sviestą, suberti sukapotas česnako skilteles ir sumesti nuplautas krevetes. Tuomet pakepti 2 minutes.
  4. Į troškintuvą prie krevečių supilti daržoves, makaronus ir pakepti 21 minutę.
  5. Sumaišyti padažo ingredientus ir supilti ant troškinio. Pakepinti 2 minutes, kol viskas sušils ir išgaruos skystis.

Recepto vaizdo įrašas

Skanaus jums linki,

Rita Šilenskienė

Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.

Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.