Balta mišrainė

Jei galvojate, kad balta mišrainė yra sveikatai nepalankus patiekalas, sugriausiu šį mitą šiuo receptu.

Tik pažiūrėkite, kokie sveiki ingredientai gali būti naudojami:

Žalios ir raugintos morkos, pakeičiant bulves saliero šaknis, šaldyti žirneliai vietoje marinuotų, šviežia cukinija (praturtina skonį), aitrioji paprika, papuošimui – gražgarstė ir čili. O viską vainikuoja – ANAKARDŽIŲ RIEŠUTŲ MAJONEZAS.

daržovės

Patarimai kaip ruošti baltą mišrainę, kad ji būtų sveikesnė:

  • Bulves keiskite įvairiomis šakninėmis daržovėmis. Šaknines daržoves (morkas, pastarnoką, saliero šaknį, petražolės šaknį, kaliaropę – t.y. kokias daržoves turite pagal sezoną) supjaustykite kubeliais. Sudėkite į puodelį, užpilkite šiek tiek vandens ir pagarinkite 5 minutes. Tuomet atvėsinkite daržoves (likusį nuovirą naudoju majonezui gaminti).

SVARBU: nepervirti daržovių, kad jos nevirstų koše.

  • Kuo įvairesnės raugintos daržovės. Marinuotus agurkus keiskite raugintais. Taip pat rauginu kaliaropes, morkas, ropes ir kita.  Naudojau raugintus agurkus ir morkas – supjaustyti tokiais pat kubeliais, kaip ir šaknines daržoves. Marinuotus žirnelius keiskite šaldytais, šviežiais žirneliais.
  • Naudokite šviežias daržoves. Pagal sezoną rinkitės žalius produktus: špinatus ar gražgarstės lapelius, krapus, petražoles, svogūno laiškus, žalią cukiniją, tarkuotą šviežią morką.
  • Svarbiausia dalis – MAJONEZAS. Jei pasirinksite sveikus ingredientus, bet užpilsite majonezu, kuris pagamintas iš hidrintų riebalų ir su įvairiausiais stabilizatoriais, sugadinsite sveikos baltos mišrainės receptą. Anakardžių majonezas kurį naudojau, yra mano receptų knygoje „Keto meniu”, 147psl.

Pastaba: vietoj anakardžių riešutų, labai patogu naudoti anakardžių kremą, ypač, jei neturite tinkamo plakiklio suplakti riešutus.

Sveikai baltai mišrainei trims asmenims – reikės:

  •       2 morkų,
  •       ½ pakelio šaldytų žirnelių (atšildyti);
  •       1/2 jaunos cukinijos;
  •       3-4 raugintų agurkų;
  •       1 raugintos morkos;
  •       ¼ saliero šaknies;
  •       Saujos gražgarstės lapelių;
  •       1 aitriosios paprikos;
  •       Anakardžių majonezo (receptą rasite:147 psl. „Keto meniu“ knygoje).

balta mišrainė

Skanaus jums linki,

Rita Šilenskienė

Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.

Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.