Krevetės su daržovėmis ir Konjac makaronais

Krevetės su daržovėmis ir Konjac makaronais

Ingredientai patiekalui – 3 porcijos:

  • 200 g. krevečių;
  • 1 pakuotės konjako makaronų;
  • 200 g. brokolio žiedynų;
  • 120 g. morkų (supjaustyti stambesniais šiaudeliais);
  • 100 g. šparagų ar saldžių žirnelių anksčių;
  • 2 skiltelių česnakų (sukapoti);
  • 3 pavasarinių svogūnų laiškų kotelių (supjaustyti);
  • ½ laimo sulčių;
  • 2 v. š. lydyto ghee sviesto ar alyvuogių aliejaus.

Padažui: 3 skiltelės česnako, 1 v. š. sojos padažo be gliuteno, ½  v. š. sezamų pastos, 50 ml. vandens, 1 v. š. alyvuogių aliejaus, 2 v. š. atsparaus krakmolo FiberFin, druskos ir pipirų pagal skonį.

Gaminimo eiga:

  1. Brokolio žiedynus ir morkų šiaudelius pamerkti 3-4 minutėms į verdantį vandenį. Daržoves palaikius nurodytą laiką vandenyje išgriebti.
  2. Makaronus nuskalauti ir supilti į verdantį vandenį. Po minutės išjungti ir nukošti.
  3. Troškintuve ištirpinti lydytą ghee sviestą, suberti sukapotas česnako skilteles ir sumesti nuplautas krevetes. Tuomet pakepti 2 minutes.
  4. Į troškintuvą prie krevečių supilti daržoves, makaronus ir pakepti 21 minutę.
  5. Sumaišyti padažo ingredientus ir supilti ant troškinio. Pakepinti 2 minutes, kol viskas sušils ir išgaruos skystis.

Recepto vaizdo įrašas

Skanaus jums linki,

Rita Šilenskienė

Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.

Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.