Ingredientai patiekalui – 3 porcijos:
- 200 g. krevečių;
- 1 pakuotės konjako makaronų;
- 200 g. brokolio žiedynų;
- 120 g. morkų (supjaustyti stambesniais šiaudeliais);
- 100 g. šparagų ar saldžių žirnelių anksčių;
- 2 skiltelių česnakų (sukapoti);
- 3 pavasarinių svogūnų laiškų kotelių (supjaustyti);
- ½ laimo sulčių;
- 2 v. š. lydyto ghee sviesto ar alyvuogių aliejaus.
Padažui: 3 skiltelės česnako, 1 v. š. sojos padažo be gliuteno, ½ v. š. sezamų pastos, 50 ml. vandens, 1 v. š. alyvuogių aliejaus, 2 v. š. atsparaus krakmolo FiberFin, druskos ir pipirų pagal skonį.
Gaminimo eiga:
- Brokolio žiedynus ir morkų šiaudelius pamerkti 3-4 minutėms į verdantį vandenį. Daržoves palaikius nurodytą laiką vandenyje išgriebti.
- Makaronus nuskalauti ir supilti į verdantį vandenį. Po minutės išjungti ir nukošti.
- Troškintuve ištirpinti lydytą ghee sviestą, suberti sukapotas česnako skilteles ir sumesti nuplautas krevetes. Tuomet pakepti 2 minutes.
- Į troškintuvą prie krevečių supilti daržoves, makaronus ir pakepti 21 minutę.
- Sumaišyti padažo ingredientus ir supilti ant troškinio. Pakepinti 2 minutes, kol viskas sušils ir išgaruos skystis.
Skanaus jums linki,
Rita Šilenskienė
Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.
Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes