Kreminiai Konjako makaronai su sūriu, šonine ir virtu kiaušiniu.

Ingredientų sąrašas:

  •  Konjako makaronai penne, 200 g;
  • Pomidorai 150 g;
  • Pekino kopūstas/ Iceberg salota 100 g;
  • Kiaušiniai (M) 54 g arba 1 vnt.;
  • Fermentinis sūris  30 g;
  • Kiaulienos šoninė 30 g;
  • Natūralus jogurtas 20 g;
  • Majonezas 15 g;
  • Dižono garstyčios 5 g;
  •  Citrinų sultys 5 g;
  • Avižų kreminis gaminys/ grietinėlė 50 g.

Prieskoniai: druska, juodieji pipirai, vištienos sultinio kubelis 1/2 vnt., šlakelis citrinos sulčių.

Gaminimo eiga:

  1. Kietai išvirkite kiaušinį (virimo laikas: 8 minutes).
  2. Smulkiomis juostelėmis supjaustykite Pekino arba Iceberg salotą. Ją sumaišykite su majonezu, garstyčiomis, natūraliu jogurtu, keliais lašais citrinos, pipirais ir jeigu reikia – druska. Atidėkite.
  3. Sutarkuokite sūrį ir atidėkite.
  4. Gerai nuplaukite Konjako makaronus po šaltu vandeniu (2-3 minutes).
  5. Sausoje keptuvėje apkepkite nuplautus Konjako makaronus su druska, juodaisiais pipirais ir atidėkite.
  6. Apkepkite šoninę ir atidėkite. Ant likusių riebalų supilkite grietinėlę, įberkite  pipirų, 1/2 vištienos kubelio ir jeigu trūksta – druskos.  Sudėkite Konjako makaronus, sumažinkite ugnį ir įmaišykite tarkuotą sūrį.
  7. Patiekalą formuokite tokiu eiliškumu: lėkštę padenkite salotomis, ant viršaus dėkite makaronus, šoninę, perpjautą perpus ar į keturias dalis kiaušinį. Serviruokite su pomidorais.

Skanaus!

Receptas pagal: Eimintą Gelažnikaitę, Instagram: @sportiskaskeksiukas


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.