Šventinio torto receptas

ŠVENTINIO TORTO RECEPTAS

26 cm apvali atsiseganti forma

Pagrindui:

300 g “Studentų mišinio”

60 g kokoso aliejaus/kokoso sviesto arba 50 g kakavos sviesto

Baltam sluoksniui:

500 g maskarpone ar ricotta sūrio

70 g eritritolio GOLD

Geltonam sluoksniui:

500 g apelsino skiltelių (3 vnt)

50 g eritrtolio GOLD

Želatinai:

5 kupini a.š. želatinos (35 g)

300 ml vandens

EIGA:

  1. Šaltame vandenyje ištirpinti želatinos grūdelius.
  2. Ištirpinti kokoso ar kakavos sviestą, supilti į plakiklį. ten pat suberti nuplautą riešutų mišinį. Sumlti iki smulkių gabaliukų. 1 min./10. Išdėti į formą, išploti, suformuoti pagrindą ir padėti formą į šaldytuvą ar šaldiklį. Plakiklio galima neplauti po kiekvieno žingsnio.
  3. Pakaitinti želatinos tirpalą, kad ištirptų, bet neužvirti.
  4. Į plakiklį sudėti maskarponės sūrį, saldiklį ir suplakti, kol ištirps saldiklis. 1 min./5.  Supilti 150 g želatinos tirpalo ir dar kartą suplakti apie 10 sek.
  5. Baltą kremą išpilti ant torto pagrindo ir dėti į šaldytuvą, kol gaminsite geltoną sluoksnį.
  6. Į plakiklį sudėti saldiklį, apelsino skilteles (kauliukus išrinkti) ir suplakti, kad neliktų gabaliukų, skaidulų. 1 min./10. Supilti 150 g želatinos tirpalo ir dar kartą suplakti apie 10 sek. Geltoną skystį išpilti ant torto pagrindo ir padėti į šaldytuvą.
  7. Galima puošti kai tik pradės stingti viršus arba jau prieš vartojimą.

PASTABA: Keto variantui vietoj studentų mišinio imti 300 g riešutų ir 50 g eritritolio GOLD. Karamelinis eritritolis suteikia puikų skonį ir paryškina geltonojo sluoksnio spalvą.

Receptas pagal dietistę Ritą Šilenskienę.


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.