Kreminiai Konjako makaronai su sūriu, šonine ir virtu kiaušiniu.

Ingredientų sąrašas:

  •  Konjako makaronai penne, 200 g;
  • Pomidorai 150 g;
  • Pekino kopūstas/ Iceberg salota 100 g;
  • Kiaušiniai (M) 54 g arba 1 vnt.;
  • Fermentinis sūris  30 g;
  • Kiaulienos šoninė 30 g;
  • Natūralus jogurtas 20 g;
  • Majonezas 15 g;
  • Dižono garstyčios 5 g;
  •  Citrinų sultys 5 g;
  • Avižų kreminis gaminys/ grietinėlė 50 g.

Prieskoniai: druska, juodieji pipirai, vištienos sultinio kubelis 1/2 vnt., šlakelis citrinos sulčių.

Gaminimo eiga:

  1. Kietai išvirkite kiaušinį (virimo laikas: 8 minutes).
  2. Smulkiomis juostelėmis supjaustykite Pekino arba Iceberg salotą. Ją sumaišykite su majonezu, garstyčiomis, natūraliu jogurtu, keliais lašais citrinos, pipirais ir jeigu reikia – druska. Atidėkite.
  3. Sutarkuokite sūrį ir atidėkite.
  4. Gerai nuplaukite Konjako makaronus po šaltu vandeniu (2-3 minutes).
  5. Sausoje keptuvėje apkepkite nuplautus Konjako makaronus su druska, juodaisiais pipirais ir atidėkite.
  6. Apkepkite šoninę ir atidėkite. Ant likusių riebalų supilkite grietinėlę, įberkite  pipirų, 1/2 vištienos kubelio ir jeigu trūksta – druskos.  Sudėkite Konjako makaronus, sumažinkite ugnį ir įmaišykite tarkuotą sūrį.
  7. Patiekalą formuokite tokiu eiliškumu: lėkštę padenkite salotomis, ant viršaus dėkite makaronus, šoninę, perpjautą perpus ar į keturias dalis kiaušinį. Serviruokite su pomidorais.

Skanaus!

Receptas pagal: Eimintą Gelažnikaitę, Instagram: @sportiskaskeksiukas


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.