Ingredientų sąrašas:
- Konjako makaronai penne, 200 g;
- Pomidorai 150 g;
- Pekino kopūstas/ Iceberg salota 100 g;
- Kiaušiniai (M) 54 g arba 1 vnt.;
- Fermentinis sūris 30 g;
- Kiaulienos šoninė 30 g;
- Natūralus jogurtas 20 g;
- Majonezas 15 g;
- Dižono garstyčios 5 g;
- Citrinų sultys 5 g;
- Avižų kreminis gaminys/ grietinėlė 50 g.
Prieskoniai: druska, juodieji pipirai, vištienos sultinio kubelis 1/2 vnt., šlakelis citrinos sulčių.
Gaminimo eiga:
- Kietai išvirkite kiaušinį (virimo laikas: 8 minutes).
- Smulkiomis juostelėmis supjaustykite Pekino arba Iceberg salotą. Ją sumaišykite su majonezu, garstyčiomis, natūraliu jogurtu, keliais lašais citrinos, pipirais ir jeigu reikia – druska. Atidėkite.
- Sutarkuokite sūrį ir atidėkite.
- Gerai nuplaukite Konjako makaronus po šaltu vandeniu (2-3 minutes).
- Sausoje keptuvėje apkepkite nuplautus Konjako makaronus su druska, juodaisiais pipirais ir atidėkite.
- Apkepkite šoninę ir atidėkite. Ant likusių riebalų supilkite grietinėlę, įberkite pipirų, 1/2 vištienos kubelio ir jeigu trūksta – druskos. Sudėkite Konjako makaronus, sumažinkite ugnį ir įmaišykite tarkuotą sūrį.
- Patiekalą formuokite tokiu eiliškumu: lėkštę padenkite salotomis, ant viršaus dėkite makaronus, šoninę, perpjautą perpus ar į keturias dalis kiaušinį. Serviruokite su pomidorais.
Skanaus!
Receptas pagal: Eimintą Gelažnikaitę, Instagram: @sportiskaskeksiukas
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes