Kakaviniai keksiukai

Tai – labai sotūs, ilgai neprarandantys savo žavesio kakaviniai keksiukai. Jei esate tik dviese, rekomenduojame kepti iš pusės kiekio, nes išeiga didelė – 1250 g iškeptų keksiukų arba pyrago. Beje, jei neturite silikoninių formelių, tai, žinoma, geriau juos kepti kaip pyragą.

kakaviniai keksiukaiKakaviniai keksiukai (19 vnt.):

„Šlapi ingredientai“:

  • 135 g mocarelos sūrio ( 1 rutuliukas);
  • 100 g ištirpinto sviesto;
  • 4 L dydžio kiaušiniai;
  • 500 g moliūgo gabaliuku (šaldytų dėti 450g);
  • 150 g anakardžio riešutų;
  • 1 a.š. sodos;
  • 2 a.š. Ceilono cinamono.

„Sausi ingredientai“:

Kakaviniai keksiukai – gaminimo eiga:

  1. Šlapiuosius ingredientus sudėti į plakiklį ir suplakti iki idealios košelės. 1min./8.
  2. Atskirame maišymo dubenyje sumaišyti sausus ingredientus.
  3. Supilti suplaktą masę į sausą mišinį, suberti gabaliukais pasmulkintas figas ir viską gerai išmaišyti.
  4. Išdėti į keksines formeles po 60-65 g. arba į 26cm kepimo formą.
  5. Kepti priklausomai nuo formelių. Keksines 170C/30min su oro pūtimu. Keksiukus atvėsinti ir išimti iš formelių.

kakaviniai keksiukai

100 g produkto307kcal10 g baltymų20 g riebalų19 g angliavandenių su skaidulinėmis medžiagomis

Skanaus jums linki,

Rita Šilenskienė

Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.

Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.