Atrodo paprastos kopūstų salotos, tačiau tirštas padažas šias salotas pakelia visai į kitą lygį. Taip pat vegetarams, veganams labai tiks salotas pabarstyti mielių dribsniais, nes tai – puikus B12 vitamino šaltinis.
Kiekis priklauso nuo porcijos dydžio – ar tai bus tik salotos su duona, ar kaip garnyras.
Kopūstų salotos (2 porcijos) – valgomos su traškia duona:
- 200 g šviežių kopūstų – smulkiai supjaustyti;
- 2 morkos arba muskatinis moliūgas (250 g) – sutarkuoti kuo smulkiau;
- 150 g (2 vnt.) topinambų šaknys – sutarkuoti kuo smulkiau;
- 2 v.š. mielių dribsnių – pabarstyti;
- Šviežių krapų – sukapoti;
- Viską sumaišyti, užpilti padažu ir pabarstyti mielių dribsniais.
Kopūstų salotų padažas:
- 1 kupinas šaukštas traškaus riešutų sviesto/kremo;
- 1 a.š. garstyčių;
- 1/3 a.š. druskos;
- Žiupsnis pipirų;
- 2 v.š. nefiltruoto obuolių acto;
- 2 v.š. migdolų riešutų ar alyvuogių aliejaus.
Viską sumaišyti ir užpilti salotas.
Skanaus jums linki,
Rita Šilenskienė
Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.
Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes
Labai džiugu gauti sveikus,receptukus .AČIŪ PONIAI RITAI ŠILENSKIENEI.Linkiu ir toliau tobuleti dar daugiau ,dar skanesnių ir sveikų receptukų.