Vieno puodo receptas, tinka keto mitybai.
Konjac makaronai su tofu – ingredientai:
- 1 pakuotės konjac miltų makaronų Fettucine (galima naudoti ir kitus makaronus);
- 250g ekologiško tofu sūrio (1 stiklainis);
- 150 jaunų šparaginių pupelių;
- ½ čili pipiro;
- 20 g ghee sviesto;
- 1 v.š. alyvuogių aliejaus;
- 10 g kedro riešutukų (1 v.š.);
- Prieskoniai: ekologiška ciberžolė, druska, 1-2 jauni svogūnų laiškai, 2 skiltelės česnako.
- Užvirti plačiame puode 1,5 litro vandens. Kol lauksite, supjaustykite per pusę šparagines pupeles. Sumeskite jas į verdantį vandenį. Tuo tarpu išpakuokite makaronus.
- Išgriebkite po 2 minučių šparagines pupeles į didesnį dubenėlį – jų paruošimas baigtas. Į tą patį vandenį supilkite makaronus. Priklausomai kokius virsite, laikykitės nuorodos ant pakuotės. Konjac makaronus virti 2 minutes ir tuoj pat perkošti. Pasilikite 100ml nuoviro. Makaronus supilkite prie šparaginių pupelių.
- Į tą pačią keptuvę dėkite ghee sviesto, suberkite kubeliais supjaustytą tofu sūrį, įberkite ciberžolės, 50 ml makaronų nuoviro ir aktyviai pamaišykite – ciberžolė turi susimaišyti su tofu ir kubeliai turi gražiai pagelsti nuo ciberžolės ir sugerti visą naudą.
- Laikas supilti į keptuvę atgal makaronus ir šparagines pupeles, pagardinti druska, supilti likusį 50 ml nuovirą. Sumažinkite kaitrą, uždenkite ir Pakaitinkite viską dar 2 minutes. Išjunkite. Tuo tarpu susipjaustykite čili, česnakus ir svogūnėlius – juos apibersite jau nudengus dangtį.
Valgant pasigardinkite riešutukais ir alyvuogių aliejumi.
Skanaus Jums linki
Rita Šilenskienė
Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.
Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes