Keto panakota – 4 porcijos

Ingredientai:

  • 1 indelis Ricotta sūrio – 250g
  • 250 g riebios grietinėlės
  • 50 g eritritolio
  • 1 a.š. vanilės ekstrakto ar vanilės ankšties
  • 2 v.š. želatino + 150 ml vandens
  • 100 g trintų šilauogių

Pateikimui: šviežių ar šaldytų mėlynių/šilauogių/braškių

  • 1 v.š. goji uogų

keto panakota

Gaminimo eiga:

  1. Į plaktuvą sudėti sūrį, grietinėlę, saldiklį, vanilę ir viską suplakti. Palikti plakiklio inde.
  2. Puodelyje želatiną užpilti vandeniu, palaukti kol išbrinks ir pakaitinti, kol ištirps grūdeliai. Neužvirti. Supilti į sūrio-grietinėlės masę ir dar permaišyti kelias sekundes.
  3. Gautą masę išpilstyti į indelius ar vieną šaldymo indą.
  4. Sutrinti šilauoges ir su šaukštu apvarvinti ant paruoštos masės. Nemaišyti.
  5. Palikti kelias valandas šaldytuve, kol sustings.

Serviravimas:

  • Jei gaminate atskiruose indeliuose, tai ant viršaus uždėkite uogų ir patiekite.
  • Jei šaldėte masę viename inde, gražiai išporcijuokite ir papuoškite uogomis.

Skanaus Jums linki,

Dietistė Rita Šilenskienė


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.