Keto panakota – 4 porcijos

Ingredientai:

  • 1 indelis Ricotta sūrio – 250g
  • 250 g riebios grietinėlės
  • 50 g eritritolio
  • 1 a.š. vanilės ekstrakto ar vanilės ankšties
  • 2 v.š. želatino + 150 ml vandens
  • 100 g trintų šilauogių

Pateikimui: šviežių ar šaldytų mėlynių/šilauogių/braškių

  • 1 v.š. goji uogų

keto panakota

Gaminimo eiga:

  1. Į plaktuvą sudėti sūrį, grietinėlę, saldiklį, vanilę ir viską suplakti. Palikti plakiklio inde.
  2. Puodelyje želatiną užpilti vandeniu, palaukti kol išbrinks ir pakaitinti, kol ištirps grūdeliai. Neužvirti. Supilti į sūrio-grietinėlės masę ir dar permaišyti kelias sekundes.
  3. Gautą masę išpilstyti į indelius ar vieną šaldymo indą.
  4. Sutrinti šilauoges ir su šaukštu apvarvinti ant paruoštos masės. Nemaišyti.
  5. Palikti kelias valandas šaldytuve, kol sustings.

Serviravimas:

  • Jei gaminate atskiruose indeliuose, tai ant viršaus uždėkite uogų ir patiekite.
  • Jei šaldėte masę viename inde, gražiai išporcijuokite ir papuoškite uogomis.

Skanaus Jums linki,

Dietistė Rita Šilenskienė


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.