Ar įmanoma paruošti sausainius per 7 min.? Taip, tikrai įmanoma, jei turi produktų ir moki susiplanuoti laiką. Tik bėda yra ta, kad neįmanoma sulaukti, kada gi sausainius galima bus ragauti! Kvepia visi namai, seilės tįsta, bet jie būtinai turi atvėsti, nes sutrupės rankose… Galime kepti ne tik kerobo sausainius, bet ir pyragą, kurį patarčiau ragauti tik kitą dieną. Beje, kepti tokius skanėstus yra labai patogu laukiant kovo 8-osios. Mums vyrai gėlių, o mes jiems – nuostabaus pyrago ar sausainių su kavyte!
Pridedu mokslinių tyrimų išvadas, kuriuose teigiama, jog kerobo miltų ir miltelių vartojimas teigiamai veikia vyrų reprodukcinę sistemą, visiems žmonėms padeda sumažinti blogojo cholesterolio kiekį, gali padėti kenčiantiems nuo cukrinio diabeto, rėmens ir celiakijos.
Mokslinį straipsnį galite rasti čia.
Kerobos sausainiai
Ingredientai A:
- 240 g išmirkytų graikinių riešutų;
- 3 L dydžio kiaušiniai;
- 30 g migdolo riešutų;
- 100 g minkšto sviesto;
- 160 g narūralaus jogurto ar jogurtinė grietinės;
- 1 a.š. sodos;
- 2 a.š. (5g) cinamono;
- 60 g Sukrin Gold eritritolio;
- 20 lašų stevijos su karamele;
- 75 g šokolado, 90%;
Ingredientai B:
- 125 g Kerobos miltų;
- Sausainius galima apibarstyti Sukrin Melis eritritolio pudra.
Kerobos sausainių gaminimo eiga:
- Apie 200 g graikinių riešutų pamerkite iš vakaro, kitą dieną perskalaukite ir vėl pamerkite iki kepimo. Prieš kepant, riešutus gerai nusausinkite.
- Visus A ingredientus sudėkite į plakiklį. Šokoladą, prieš dedant į mikserio indą, palaužykite gabaliukais. Viską suplakite iki košelės (30sek./6). Gautą masę palikite inde.
- Supilkite kerobo miltus į plakiklį ir viską ir išmaišykite (20sek./7).
- Su nedideliu šaukštu semkite sausainių masę ir ant kepimo popieriaus formuokite nedidelius sausainius. Kepkite apie 17-20 min./170C su oro pūtimu, kol sausainiai gražiai iškils ir patamsės. Stebėkite, kad sausainiai nesudegtų!
- Sausainius būtina atvėsinti, kad sustingtų šokoladas ir sviestas.
MAISTINĖ SAUSAINIŲ VERTĖ:
100g | 448 kcal | Baltymų 9 g | Riebalų 38 g | Angliavandenių 11g |
Skanaus Jums linki
Rita Šilenskienė
Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.
Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes