Tai – labai sotūs, ilgai neprarandantys savo žavesio kakaviniai keksiukai. Jei esate tik dviese, rekomenduojame kepti iš pusės kiekio, nes išeiga didelė – 1250 g iškeptų keksiukų arba pyrago. Beje, jei neturite silikoninių formelių, tai, žinoma, geriau juos kepti kaip pyragą.
Kakaviniai keksiukai (19 vnt.):
„Šlapi ingredientai“:
- 135 g mocarelos sūrio ( 1 rutuliukas);
- 100 g ištirpinto sviesto;
- 4 L dydžio kiaušiniai;
- 500 g moliūgo gabaliuku (šaldytų dėti 450g);
- 150 g anakardžio riešutų;
- 1 a.š. sodos;
- 2 a.š. Ceilono cinamono.
„Sausi ingredientai“:
- 30 g čija sėklų;
- 60 g eritritolio Sukrin 1-su stevija (arba eritritolio 90g);
- 50 g kerobos arba kakavos miltelių;
- 30 g skaldytų kakavos pupelių;
- 100 g kokoso miltų (persijoti);
- Papildomai: 100 g džiovintų figų.
Kakaviniai keksiukai – gaminimo eiga:
- Šlapiuosius ingredientus sudėti į plakiklį ir suplakti iki idealios košelės. 1min./8.
- Atskirame maišymo dubenyje sumaišyti sausus ingredientus.
- Supilti suplaktą masę į sausą mišinį, suberti gabaliukais pasmulkintas figas ir viską gerai išmaišyti.
- Išdėti į keksines formeles po 60-65 g. arba į 26cm kepimo formą.
- Kepti priklausomai nuo formelių. Keksines 170C/30min su oro pūtimu. Keksiukus atvėsinti ir išimti iš formelių.
100 g produkto | 307kcal | 10 g baltymų | 20 g riebalų | 19 g angliavandenių su skaidulinėmis medžiagomis |
Skanaus jums linki,
Rita Šilenskienė
Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.
Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes