Imbieriniai sausainiai be pridėtinio cukraus ir glitimo – tinka KETO

A ingredientai:

  • 120 g minkšto sviesto
  • 2 M dydžio kiaušiniai
  • 2 a.š. džiovinto imbiero
  • 2 a.š. cinamono
  • 80 g eritritolio SUKRIN GOLD

B ingredientai:

  • 85 g migdolų miltų
  • 40 g kokosų miltų
  • 1 a.š. (5 g) guaro (arba ksantano, arba carob) gumos
  • Kočiojimui: 3-4 v.š. miltų be gliuteno (sorų, bolivinės balandos, kerobo, migdolų ar kokosų).

sausainiai

sausainiai

Gaminimo eiga:

  1. A ingredientus suplakti plaktuvu iki košelės. 20sek./5. Palikti plaktuvo inde.
  2. Suberti B ingredientus ir išmaišyti. 20sek./5.
  3. Gausis vientisą, prie rankų nelimpantis tešla.
  4. Iškočioti ant miltais pabarstyto paviršiaus 3-4 mm storio lakštą ir išspausti norimas formeles.
  5. Kepti 10-12 min./170C su oro pūtimu, kol gražiai apskrus. Atvėsinti. Laikyti atvirame inde.

sausainiai

sausainiai

Skanaus jums linki,

Rita Šilenskienė

Ritos Šilenskienės portretas

Dietistė ir “Pirmo Šaukšto” įkūrėja.

Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.