Derliaus pietūs

Praėjo bulviakasis… Šiais metais gamta padovanojo ne tik blogus dalykus, bet ir puikius- derlius tiesiog stulbinamai nuostabus!!! Visko pilna ir daržuose, ir miškuose. Bulvėmis mėgaujamės retai, bet, jei kartais “užeina” noras, tai būna „ūkiškas“ maistas. 

Derliaus pietūs, 3 porcijos: 

  • 3-4 bulvės
  • 3-4 morkos
  • 200 g varškės 9 proc.
  • 150 g jogurto
  • 150 g ricotta sūrio
  • 3-4 skilt. česnako
  • Baziliko šviežio arba džiovinto
  • Druskos, pipirų pagal skonį
  • 3 v. š. alyvuogių aliejaus

Eiga:

  1. Bulves gerai nuplauti ir virti garuose 15 minučių. Po to perpajuti į 4-6 dalis (supjaustyti skiltelėmis) ir sudėti į kepimo skardą. Pabarstyti druska, pipirais, kmynais ir apkepti įkaitintoje orkaitėje 10 minučių/190C. Ištraukus, iš karto pašlakstyti alyvuogių aliejumi.
  2. Morkas nuplauti, supjaustyti šiaudeliais.
  3. Varškę, jogurtą ir ricottą sudėti į plakiklį, įberti prieskonių ir sukapotą česnaką. Suplakti iki vientisos kreminės masės. Pabarstyti baziliko lapeliais ar džiovintu baziliku.
  4. Valgyti su šiltomis bulvėmis ir morkų šiaudeliais.

Rita Šilenskienė

Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.

Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt

 


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.