Praėjo bulviakasis… Šiais metais gamta padovanojo ne tik blogus dalykus, bet ir puikius- derlius tiesiog stulbinamai nuostabus!!! Visko pilna ir daržuose, ir miškuose. Bulvėmis mėgaujamės retai, bet, jei kartais “užeina” noras, tai būna „ūkiškas“ maistas.
Derliaus pietūs, 3 porcijos:
- 3-4 bulvės
- 3-4 morkos
- 200 g varškės 9 proc.
- 150 g jogurto
- 150 g ricotta sūrio
- 3-4 skilt. česnako
- Baziliko šviežio arba džiovinto
- Druskos, pipirų pagal skonį
- 3 v. š. alyvuogių aliejaus
Eiga:
- Bulves gerai nuplauti ir virti garuose 15 minučių. Po to perpajuti į 4-6 dalis (supjaustyti skiltelėmis) ir sudėti į kepimo skardą. Pabarstyti druska, pipirais, kmynais ir apkepti įkaitintoje orkaitėje 10 minučių/190C. Ištraukus, iš karto pašlakstyti alyvuogių aliejumi.
- Morkas nuplauti, supjaustyti šiaudeliais.
- Varškę, jogurtą ir ricottą sudėti į plakiklį, įberti prieskonių ir sukapotą česnaką. Suplakti iki vientisos kreminės masės. Pabarstyti baziliko lapeliais ar džiovintu baziliku.
- Valgyti su šiltomis bulvėmis ir morkų šiaudeliais.
Rita Šilenskienė
Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.
Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes