Gardi naminė chalva be pridėtinio cukraus, be glitimo. Dietistės Ritos Šilenskienės receptas.
Apie saulėgrąžų sėklų naudą skaitykite ČIA.
CHALVA – tinka KETO. Išeiga – 670 g. Gaminimo laikas – 8-10 minučių.
Ingredientai:
- 400 g pakepintų saulėgrąžų sėklų
- 100 g sezamo sėklų
- 20 g inulino
- 50 g eritritolio pudros SukrinMelis
- 100 g kokoso aliejaus
- 50 g kokosų kremo
Gaminimo eiga:
- Sėklas ir saldiklius sumalti iki miltų.
- Supilti ištirpintą kokoso aliejų ir kokosų kremą. Viską suplakti iki skystėjančios masės.
- Išdėti į formeles ir atšaldyti šaldytuve.
100 g produkto maistinė vertė:
602 kcal /100 g | 17 g baltymų/100 g | 52 g riebalų/100 g | 15 g angliavandenių/100 g. Tame tarpe 12 g skaidulinių medžiagų ir 3 g natūralių cukrų |
Skanaus jums linki,
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes