Baltyminės bandelės

Ypač žiemos metu stengiamės valgyti mažiau gyvūninės kilmės baltymų (mėsos) ir ieškoti vertingų augalinių baltymų. Kadangi stengiamės mažiau vartoti angliavandenių, sėklų ar riešutų miltai dažnai patenka į mūsų duonos tešlą.

Baltyminės bandelės 20vnt. Išeiga – 1kg.

Reikės:

A:

  • 200 g čederio sūrio;
  • 30 g česnako;

B:

  • 200 g saulėgrąžų miltų (galima keisti migdolų miltais);
  • 100 g kokosų miltų;
  • 50g sumaltų moliūgų sėklų;
  • 10 g džiovintų jūros kopūstų;
  • 5 g druskos;
  • 1 a.š. sodos.

C:

  • 1 mocarelos sūrio pakuotė 220g/125g;
  • 3 kiaušiniai;
  • 290 g vandens ar augalinio pieno.

baltyminės bandelės

Gaminimo eiga:

  1. Sūrį ir česnakus sudėti į plakiklį ir sumalti kuo smulkiau. 10sek./7. Palikti inde.
  2. Suberti į plakiklio indą B ingredientus ir viską permalti su sūriu. 20 sek./6. Išpilti į maišymo dubenį.
  3. Į plakiklio indą supilti kiaušinius, vandenį, mocarelos rutuliuką su skysčiu ir suplakti iki vientisos konsistencijos. 40sek./8. Išpilti prie sausų ingredientų. Išmaišyti, užminkyti tešlą.
  4. Formuoti 20 vienodų rutuliukų, sudėti į kepimo skardą ant kepimo popieriaus ir kepti 170C/30min. su oro pūtimu. Orkaitė visada kepiniams turi būti įkaitinta!  Atvėsinti. Puošti sezamo sėklomis.

Skanaus jums linki,

Rita Šilenskienė

Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.

Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.